Biztonsági ajtó

A tökéletes védelem speciális zárakkal

Tudta ön, hogy egy valódi acél biztonsági ajtó ellenáll a zártörésnek, a befeszítésnek és a fúrásnak is?

Sajnos egy egyszerű zárcsere nem mindig oldja meg a problémáinkat. A betörők haladnak a korral, ezért nekünk is lépést kell tartanunk velük. Ami régen biztonságot jelentett, az ma már nem feltétlenül állja útját az illetéktelen behatolóknak. Ha önnek nem biztonsági ajtaja van, hanem egy olcsó bejárati ajtaja, amin ráadásul semmilyen védelem nincsen - gondolok itt a hevederzárra, törésvédő pajzsra - akkor nem az a kérdés, hogy fel tudják-e azt törni, hanem, hogy fel akarják-e törni. Egy ilyen olcsó ajtót több módszerrel is könnyedén feltörhet egy betörő.Tehát önmagában a zárcsere nem feltétlenül jelent megoldást.


Mi az a hengerzár törés?

Arról van itt szó, hogy a sima cilinderes zárbetét egy picit kilóg az ajtó síkjából, amelyet egy fogóval megfogva, kis erőt kifejtve egyszerűen el lehet törni, és a zárcsere már csak eső után köpönyeg.

Vagy fúrással

Egy sima bejárati ajtót, ha megfúrnak a zár körül, a zárat könnyen kiüthetik a helyéről. És az ajtó máris nyitható. Ön pedig a zárcserét is felírhatja a veszteséglistájára.

Aztán a befeszítés

Mivel az olcsó ajtók anyagukat tekintve, majdhogynem papírból vannak, minimális erőkifejtéssel törhetőek, deformálhatóak. Tehát egy feszítővassal könnyedén átjuthatnak rajta. Vagyis a zárcsere önmagában nem előzi meg a problémákat.

Nézze meg, mit lehet tenni egy olcsó kínai ajtóval pusztán egy konzervnyitóval

Hadd kérdezzek valamit!

Ha az ön otthonát egy hasonló ajtó "védi", el tud indulni nyugodt szívvel bárhová is? (Én nem tudnék.) Mint mondtam, egy olcsó ajtó esetében nem arról van szó, hogy fel tudják-e törni, hanem, hogy fel akarják-e törni. És nem is arról, hogy szükséges-e a zárcsere, hiszen itt maga az ajtó a gyenge láncszem.

A betörők átlagosan 15 perc alatt végeznek egy betöréssel

Ez alatt az idő alatt feltörik az ajtót, kifosztják otthonunkat és távoznak a helyszínről. Ön pedig futkoshat zárcserével foglalkozó szakember után.

A jó hír ebben az, hogy ha 2-3 perc alatt nem tudnak átjutni egy ajtón, akkor ott nem próbálkoznak tovább, hanem továbbállnak.

Egy valódi acél biztonsági ajtót pedig nem lehet feltörni 2-3 perc alatt, de még sokkal, de sokkal több idő alatt sem. természetesen léteznek módszerek az ajtó megerősítésére és a védelem növelésére, de ha biztosra akar menni, válassza a leghatékonyabb megoldást! Egy biztonsági ajtó mellett nem kell majd többet azon aggódnia, hogy eléggé megvédte-e otthonát és értékeit. A biztonsági ajtókat úgy tervezik, hogy minden ismert és lehetséges módszernek ellenálljanak, és igazi pajzsként álljanak otthona és az illetéktelen behatolók közé.

Egy acél biztonsági ajtót

  1. nem lehet megfúrni
  2. nem lehet zártöréses módszerrel kinyitni
  3. és nem lehet kézi szerszámokkal befeszíteni

Kis túlzással egy ilyen ajtón bejutni csak gránáttal lehet. ( Meg persze kulccsal :) )


Tények betörőkről, betörésekről

Az egyik legkedveltebb betörési módszer a hengerzártörés

Ezzel a módszerrel másodpercek(!) alatt képes egy betörő feltörni egy átlagos bejárati ajtót. Hengerzártörések megelőzésére a tökéletes megoldás a törésvédő pajzs.

Emellett előszeretettel alkalmazzák még a pajszerelést (befeszítés, kifeszítés)

Védekezni lehet többek között biztonsági ráccsal és/vagy hevederzárral.

A betörők átlagosan 15 perc alatt végeznek a teljes betöréssel

Igen, sajnos mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy kiraboljanak egy otthont. A jó hír viszont, hogyha pár perc alatt nem sikerül bejutniuk, akkor továbbállnak. Megoldások: biztonsági rács, hevederzár szerelés Budapesten Székesfehérváron, törésvédő pajzs, vagy biztonsági ajtózár. Ezek az eszközök mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az otthonunkba ne tudjanak belátható időn (mivel a betörő nem tud pár perc alatt bejutni, tovább áll) belül betörni.

 

 Tegye, meg az első lépést, hogy az ön otthona is maximális védelmet élvezzen!

Kérjen egy ingyenes helyszíni felmérést, amely után személyre szabott ajánlatot adunk, továbbá egyéb javaslatokat is teszünk otthona biztonságának növelése érdekében. A felmérés teljesen INGYENES Budapest egész területén és az ország meghatározott pontjain (Székesfehérvár, Siófok, Veszprém, Balatonalmádi)!


Bármilyen kérdés esetén hívjon minket!: 06 30 34 36 136


Zárcsere és zárnyitás szolgáltatásainkat a következő területeken tudják igénybe venni:


Pest, Fejér, Somogy, Veszprém


Székesfehérvár és annak 55 km-es körzete

Siófok

Veszprém

Balatonalmádi

Budapest:

I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII., IX., X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII.

A zársegély

Nagy Richárd vagyok, az Ön zárszerelője. 2002 óta dolgozom a szakmában, ebből 10 évet a „Kulcsember” budapesti részlegénél töltöttem. Magammal hoztam a szakmában eltöltött évek tapasztalatát, valamint kiterjedt szakmai kapcsolatrendszeremet. Mindezek hozzásegítenek ahhoz, hogy gyors, precíz munkát végezzek az önök otthonának védelmében. Nagy örömömre szolgál, hogy immár Magyarország több városában is az önök szolgálatára lehetek minőségi zárszerviz szolgáltatásommal. A zárnyitásra, zárcserére és zárjavításra szakosodott Zársegély profi szakemberei non-stop az ön rendelkezésére állnak.